Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа мъж направил опит за изнасилване

24 Юни 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж, Д. А., на 27 години направил опит за изнасилване и за извършени блудствени действия.

На 21.05.2021 г., около 19.30 часа в гр. София, бул. „Цариградско шосе“, посока от автомагистрала „Тракия“ в близост до централния вход на резиденция „Врана“,обвиняемият Д. А. е направил опит да се съвкупи с Н. П. от женски пол, като я принудил към това със сила, и опитът останал недовършен по независещи от дееца причини. Обвиняемият Д. А. извършил и действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление с Н.П., като деянието е извършено спрямо лице, навършило 14 - годишна възраст - чрез използване на сила и заплаха.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по - горе деяния е Д.А. Повдигнати са му обвинения за извършени престъпления по чл.152, ал.1, т.2, вр. чл. 18, ал.1 от НК и по чл.150, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като предстои на 25.06.2021 г. да бъде внесено искане в съда за вземане на  мярка за неотклонение „задържане под стража“.