Великотърновският апелативен съд уважи становището на Апелативната прокуратурата-Велико Търново и остави в ареста обвиняемата за убийството в гр. Койнаре

18 Юни 2021 г.

Великотърновският апелативен съд уважи становището на Апелативната прокуратурата-Велико Търново и остави в ареста обвиняема за убийство в гр. Койнаре, въпреки искането на защитата за изменение на мярката. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че искането е неоснователно и лицето трябва да остане с най-строгата мярка.

А. Б. е привлечена  в качеството на обвиняема от Окръжна прокуратура – Плевен за престъпление по чл.115 от НК - за това, че на 07.06.2021 г.,  в град Койнаре, обл. Плевен, умишлено умъртвила В.П. на 52 години. Ден след извършване на деянието, извършителката беше установена и задържана.

От събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението,  което  се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, и е налице реална опасност обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определенията на Апелативен съд – Велико Търново не подлежат на обжалване.