Обвиняем за убийство на брат си в с. Покровник е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

5 Май 2021 г.

На 02.05.2021 г. около 06.00 часа сутринта обвиняемият С.В. видял , че брат му Й.В. е пиян на двора в имот, находящ се в махала Влаховци, землище на село Покровник. Двамата се скарали и сбили, при което С.В. ударил с тояга Й.В. няколко пъти в главата. Пострадалият паднал на земята, но по-късно станал и седнал на пейка пред къщата. Обвиняемият извел животните на паша и не се прибрал до вечерта. Около 05.30 часа на 03.05.2021 г. С.В. намерил брат си все още жив до каменен зид на улицата, лежащ с лице към земята.

С. В. се върнал в къщата и се обадил на сестра си И. В . На нея съобщил, че пострадалият е паднал от зида и й казал да изпрати линейка. След това се върнал на улицата и видял, че Й.В. вече е починал.

Досъдебното производство по случая е започнало на 03.05.2021 г. незабавно след получен сигнал за открития труп на Й.В с рана по главата. На място пристигнали полицейски служители от РУ-Благоевград. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград са започнати действия по разследването. Извършен е оглед на трупа на пострадалия и на местопроизшествието, както и претърсване в имота, в който са живеели пострадалият и обвиняемият. Иззети са веществени доказателства, в това число тоягата, с която са нанесени ударите в главата на пострадалия.

Разследването продължава.