Европол изпрати благодарствено писмо до административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев за разкриване на нелегална печатница за производство на неистински банкноти в гр. Пловдив

22 Март 2017 г.

Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие (Eвропол) изпрати до административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев благодарствено писмо за заслугите и професионализма  на служителите от прокуратурата, взели участие в успешното проведена на 04.10.2016 г. операция по разкриване на нелегална печатница за производство на неистински евробанкноти в гр. Пловдив.

На служителите от Специализираната прокуратура са връчени серитификати за специално признание от централата на Европол в гр. Хага, Холандия на 22.03.2017 г.

Сред наградените е и прокурор Евгения Деянова, която получи признание и за отлично сътрудничество с Европол по работата й в Съвместен екип за разследване „Анаде“ (2014 г.), включващ България, Испания, Евроджъст и Европол. Проектът касае обмен на информация за установяването на лицата в организирана престъпна група, отговорна за незаконни дейности, свързани с подправката на платежни средства, различни от парични знаци.