Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на МВР за притежание на наркотици

16 Април 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на МВР за притежание на наркотици. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Полицаят е задържан при специализирана операция, проведена на 15 април 2021 г.

„Вчера е получен анонимен сигнал във „Вътрешна сигурност“ към МВР, че същият следобед се подготвя сделка с участието на полицай за продажбата на голямо количество наркотично вещество. В тази връзка е организирана съвместна акция между служители на СДВР и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, в рамките на която този служител е спрян за проверка в района на „Студентски град“, управлявайки лек автомобил. При проверката той е признал, че държи в себе си наркотично вещество. На лицето е извършен обиск и претърсване на лекия автомобил. „При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е намерена топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. Непосредствено след това е направен и полеви тест на тези две вещества, който потвърждава, че те са кокаин и марихуана. Служителят от своя страна е отказал проверка с тест за наркотици. Той е бил в болничен по това време, не е изпълнявал служебните си задължения. “, обясни на брифинг днес,16 април 2021 г., административният ръководител на Софийска районна прокуратура - Невена Зартова, в който участва и директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" - старши комисар Стефан Банков.

Старши комисар Стефан Банков съобщи, че в момента се издирва дилърът, на който полицаят е предавал наркотиците.

Задържаният служител на реда е работил в 6-то Районно управление. Имал е няколко дисциплинарни нарушения и срещу него текат няколко дисциплинарни производства.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

Видео