Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се проведе специализирана операция срещу изготвянето на неистински чуждестранни документи за самоличност

16 Април 2021 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура (СРП) се проведе специализирана операция за противодействие на престъпността във връзка с изготвяне на неистински чуждестранни документи.

При извършено претърсване в жилище в гр. София , ж.к.“Люлин“, са намерени и иззети 8 броя чуждестранни документи на френски и арабски език, копия на документи, снимки на лица, 2 бр. удостоверения за сключен брак, удостоверение за раждане, печати с различни надписи , 7 бр. флаш памети, пластики, машина за ламиниране. Назначени са  експертизи на иззетите документи и технически средства.

В хода на образуваното досъдебно производство е привлечен като  обвиняем С.Н - ливанец с българско граждаство, за извършено от него приготовление към изготвяне на неистински официални документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства и актове за гражданско състояние - престъпление по чл. 308, ал. 5 във вр. ал. 2, във вр. ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор при СРП, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Спрямо С.Н. предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.