По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К., обвинен в извършване на грабеж

14 Април 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо П.К. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел сумата от 719 лева от владението на жена, работеща като касиер в супермаркет, употребявайки сила. Престъплението е осъществено на 11.04.2021 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4, вр. с чл.198, ал.3, вр. с ал.1, вр. с чл.29, ал.І, б. „а“ и б. „б“ от НК, тъй като е осъществено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че П.К. е влязъл в търговския обект и взел посочената сума от касиера, когото заплашил. След това употребил сила спрямо охранителя в супермаркета, който бил дърпан, бутан и блъскан, с цел да не успее да попречи на обвиняемия да запази владение върху парите. Установено е също така, че П.К. е търпял ефективни наказания „лишаване от свобода“ за извършени от него грабеж и противозаконно отнемане на МПС с намерение за ползване.

Определението на Окръжен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.