11 Април 2021 г.

Извършители на грабеж над жена в с. Тишевица са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“

Сподели

Днес, 11.04.2021 г., съдът разгледа исканията на Районна прокуратура - Враца за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица - К.Б. (на 26 г.), П.И. (на 23 г.) и Г.П. (на 14 г.), установени в хода на разследването на грабеж над жена. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал. 1 от НК.

През нощта на 06.04.2021 г. 66-годишната Б.В. била нападната в дома си в с. Тишевица и й били отнети парични средства в размер на 11 980 лева.
Престъплението е било разкрито, а извършителите му - задържани, и привлечени към наказателна отговорност. Обвиняемата П.И. е направила подробни самопризнания за грабежа. Намерена е част от отнетата сума - 9350 лева, която е приобщена към веществените доказателства по делото.

От събраните материали е видно, че тримата обвиняеми са с лоши характеристични данни. П.И. е осъждана, като понастоящем е в изпитателен срок по наложеното й наказание за предходно противоправно деяние. Непълнолетният Г.П. е неосъждан, но има множество регистрации за извършени кражби.
С определение на съда на обвиняемите К.Б., П.И. и Г.П. са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“.