Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа мъж за причиняване на смърт вследствие на нанесена телесна повреда

10 Април 2021 г.

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем А.С., на 56 г., по досъдебно производство за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда - престъпление по чл.124, ал.1 от Наказателния кодекс.

Жертвата - М.К., на 46 г., е открита мъртва сутринта на 08.04.2021 г. в жилище в столичния кв. „Бенковски“. След обаждане на тел. 112 там са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на Второ РУ в София и впоследствие тялото е изпратено за аутопсия.

Предварителното заключение на експертите е, че смъртта е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма. По тялото на жената е имало и следи от насилие.

А.С. е задържан за 24 ч. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор мярката за неотклонение е удължена за срок до 72 часа.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура, назначени са експертизи, извършват се разпити.

Предстои да бъде внесено искане в Софийския градски съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.