Съдът уважи искане на Окръжна прокуратура-Търговище и задържа под стража 41-годишен мъж, обвинен за грабеж на златен накит

2 Април 2021 г.

Окръжен съд-Търговище наложи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 41-годишния М.Ф. след искане на Окръжната прокуратура в града. Мъжът бил привлечен като обвиняем за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал.1, т.4 във връзка с чл. 198, ал.1 от НК.

Обвиняемият бил многократно проявен за различни криминални деяния и осъждан. Въпреки, че изтърпявал ефективни присъди, той не променял начина си на живот и продължавал с противозаконните си прояви. На 31 март 2021 година, в с. Подгорица, той нападнал 84-годишна своя съселянка с цел да присвои неправомерно нейна вещ. М.Ф. употребил сила, изразяваща се в издърпване на обеца от ухото на пострадалата, и извършил грабеж на златно бижу с тегло 1,5 грама.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище 41-годишният мъж бил задържан за срок до 72 часа. А от днес той е с мярка за неотклонение „задържане под стража".

Определението на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.