Окръжна прокуратура-Велико Търново и МВР разкриха за часове грабеж на възрастна жена в с. Виноград

7 Март 2021 г.

"Прокуратурата и МВР са изключително чувствителни към деяния спрямо възрастни и самотно живеещи хора и ще бъдат безкомпромисни към извършителите", каза окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов на брифинг, който се проведе днес, 07.03.2021 г. 

Старши комисар Димитър Машов, директор на ОД МВР-Велико Търново уточни, че за броени часове служители на полицейското управление в Стражица са задържали съпричастен в извършването на грабеж. Сигнал за случая е получен на 06.03.2021 г. сутринта. По данни на тъжителя, в петък около 23,30 ч., в жилище в с. Виноград, обитавано от 77-годишна жена влезли двама непознати. Прилагайки сила, те са й отнели златни накити, раница със 600 лв. и лични документи, след което са я вързали и заключили в избеното помещение.

От проведените незабавни действия по разследването е установен и задържан единият от заподозрените – 18-годишен от същото село, който е известен на полицията и е осъждан. Досъдебното производство е образувано по чл.198, ал. 1, във връзка с чл. 20 от НК от Районна прокуратура – В. Търново – ТО – Г. Оряховица, уточни наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

18-годишният извършител вече е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа. В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Видео