Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем и задържа 25-годишен мъж за грабеж на златни накити от малолетно момиче

5 Март 2021 г.

Днес, 5 март 2021 г., Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем А.А., на 25 г., за извършено от него престъпление по чл. 199 ал. 1 т.4, вр. чл. 198 ал.1 от Наказателния кодекс – грабеж.

На 04.03.2021 г., в гр. Хасково, обвиняемият А.А. видял пострадалото 6-годишно момиче, което играело с други деца пред дома си. Той забелязал, че детето носи златни накити – обици. А.А. се приближил към пострадалата, със сила издърпал златните й накити и избягал. По подаден сигнал и извършени оперативно – издирвателни мероприятия, А.А. е бил установен и задържан. Той има и предишни осъждания.

По досъдебното производство на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени разпити на свидетели, разпознаване, иззети са веществени доказателства, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза. А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А.