По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден мъж на 8 месеца лишаване от свобода за бягство от затвора

1 Март 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Д.С. за това, че на 16.08.2020 г., в гр. Стара Загора, като затворник, изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“, избягал от затворническо общежитие от открит тип към Затвора - Стара Загора.

Районен съд – Стара Загора е наложил на Д. С. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Лишеният от свобода Д. С. получил награда - домашен отпуск за две денонощия от 14.08.2020 г. до 16.08.2020 г., като бил длъжен да се върне до 17.00 часа в последния ден от отпуска, но не го сторил. Дежурният надзирател подал сигнал за бягството, поради което били предприети нужните мерки за издирването на мъжа. На 2.09.2020 г. полицейски служители го открили и върнали в затвора. Като основна причина за нарушението на закона, той изтъкнал влошено здравословно състояние на сина на неговата съжителка.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.