Издирват свидетели по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пазарджик за катастрофа край жп гарата в гр. Панагюрище

26 Февруари 2021 г.

Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост е причинена смъртта на 17-годишен младеж – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „В“  вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.           

Днес, 26 февруари 2021 г.,  около 5 часа, е бил получен сигнал на тел. 112, че в района на жп гарата в гр. Панагюрище е катастрофирал лек автомобил, марка „Ауди“, който се бил преобърнала на пътното платно. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи. Според събраните до момента доказателства, колата е управлявал 17-годишен неправоспособен водач, който се е движел с висока скорост. При катастрофата е починал 17-годишният му спътник. Автомобилът е собственост на друг 20-годишен младеж.  17-годишният шофьор на автомобила е бил настанен в болницата с тежки наранявания.

По делото се извършват процесуално-следствени действия, издирват се и се установяват свидетели на пътното произшествие, назначени са експертизи и др.