4 години лишаване от свобода за рецидивист за кражба, ползване на чужда дебитна карта и противозаконно отнемане на МПС по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово

19 Януари 2021 г.

След проведено съкратено съдебно следствие Окръжен съд - Габрово призна за виновен 45-годишен рецидивист по повдигнатите му обвинения от Окръжна прокуратура – Габрово. Осъденото лице призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. 

М. М. от гр. Габрово е признат за виновен и осъден за това, че в периода 24.05.2020 г. – 25.05.2020 г., в с. Здравковец, общ. Габрово отнел оставени без постоянен надзор чужди движими вещи: сумата от 200 лв. и дебитна карта с ПИН код за нея, която лично и чрез посредствен извършител ползвал за плащане на стоки и теглене на суми от АТМ-устройства, като извършил 5 транзакции на обща стойност 355.03 лв. и 8 опита за транзакции. М.М. е осъден и за отнемане на чужд лек автомобил от незаключено помещение на птицеферма в с. Здравковец, който ползвал до гр. Габрово и обратно.

За извършените деяния на подсъдимия е наложено наказание 4 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба в размер на 355 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново, в 15-дневен срок от постановяването й.