Районна прокуратура-Видин води разследване за причинена средна телесна повреда на дете, нахапано от куче

14 Януари 2021 г.

Районна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на дете, което е било нахапано от домашно куче - престъпление по чл. 325в,  ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13.01.2021 г., около 10,30 ч, на ул.“Виктор Юго“ във видинското село Тияновци, домашно куче, порода кавказка овчарка, нападнало и нахапало в областта на лявата ръка 10-годишната В.Б.

Собственикът на кучето - 72-годишният Л.Т., който станал свидетел на инцидента, успял да прибере кучето в двора си. После той оказал помощ на пострадалото дете.

Вследствие на инцидента на В.Б. е причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на горен ляв крайник, довела до трайно затрудняване на движението му.

Според събраните до момента доказателства кучето е било домашно отглеждано и е успяло да излезе от двора на имота през незатворена от собственика му дворна врата.

По досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели, предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза.