Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава две досъдебни производства за нанесен побой на мъж в гр. Панагюрище и за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси

14 Януари 2021 г.

На 13 януари 2021 г., около 17 ч., е бил подаден сигнал от лекари в МБАЛ - Пазарджик за приет в Спешното отделение 46-годишен мъж от гр. Панагюрище. Той бил с наранявания, които по първоначални данни са му били нанесени в резултат на побой.

За изясняване на случая незабавно били ангажирани служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР - Пазарджик, както и от  РУ-Панагюрище и РУ-Пазарджик. По време на разследването е установено, че на 13 януари 2021 г., в гр. Панагюрище, пострадалият бил нападнат от няколко мъже, които му нанесли побой.

По случая са образувани две досъдебни производства, наблюдавани от Районна прокуратура-Пазарджик. Първото е за нанасяне на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 от НК, а второто - за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

За 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже - на 35 г., на 39 г., и на 52 г.  При извършени действия по разследването у 35-годишния мъж е бил открит незаконно притежаван боен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси.

По делото са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване, разпит на свидетели и са назначени оперативно-издирвателни мероприятия.