Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за грабеж

13 Януари 2021 г.

Днес, 13.01.2021 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. Г., на 20 години. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 3, вр. ал. 1 от НК (грабеж).

На 09.01.2021 г. около 23,00 часа в апартамент на бул. „Васил Левски“, гр. София, обвиняемият К. Г. отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 900 лева, от владението на Р. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Обвиняемият бил заварен на мястото на престъплението и употребил сила спрямо Р. П., за да запази владението върху откраднатите вещи. К. Г. извил ръката на Р. П. в областта на китката, стиснал го, след което го изблъскал встрани.

Обвиняемият К. Г. е осъждан. Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К. Г. за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.