По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М., обвинен в управляване на МПС без свидетелство и в противозаконно държане на метамфетамин

12 Януари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.М. Той е обвинен за това, че управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС, което му от отнето от полицейски служител на 18.09.2020 г. Престъплението е квалифицирано по чл.343в, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Д.М. е обвинен и за това, че противозаконно е държал 10 грама метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3 от НК. Престъпните деяния са осъществени на 08.01.2021 г. в град Бургас.

По време на разследването е установено, че управляваният от Д.М. автомобил е спрян за проверка от служители на ОД на МВР – Бургас, които констатирали, че обвиняемият е с отнето свидетелство за правоуправление. В превозното средство са открити и две кутийки с бяло прахообразно вещество, реагирало при извършен полеви наркотест като метамфетамин.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжения съд в града.