Горски стражар, обвиняем за побой над мъж в гр. Дупница, остава в ареста

8 Януари 2021 г.

По искане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Кюстендил съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на К.С., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 1 и по чл. 131, ал. 1 от НК.

Около 16,50 ч. на 06.01.2021 г., пред къща на ул. „Венелин“ в гр. Дупница, обвиняемият нанесъл побой на жител на града и отправил закана за убийство спрямо него и съпругата му. С юмручни удари по лицето и с ритници по тялото на пострадалия, той му причинил телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и на гръдния кош. С непристойните си действия К.С. грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото. Престъпните деяния са били извършени от него при изпълнение на служебните му задължения като горски стражар в Държавното горско стопанство в гр. Дупница.

Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. Определението на съда относно мярката за неотклонение на обвиняемия може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция.