Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа обвиняем, причинил лека телесна повреда на 3-годишно дете

4 Декември 2020 г.

С постановление на наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан обвиняемият С. Р., на 34 години. Той е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 9, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

С. Р. е обвинен в това, че на 02.12.2020 г., около 15,00 ч. в жилище в ж. к. „Люлин“, гр. София,  чрез нанасяне на удари с юмруци в главата и тялото на малолетния Н. Б., на 3 години, му е причинил наранявания реализирали „временно разстройство на здравето неопасно за живота“. Деянието е извършено с особена жестокост по отношение на малолетния Н. Б., без възможност да се защитава, като чрез нанасянето на ударите С. Р. му е причинил три отделни леки телесни повреди.

Престъплението, за което С. Р. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до три години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 03.12.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на С. Р. срок до 72 часа. Предстои утре, 05.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.