Окръжна прокуратура - Варна задържа извършител на серия грабежи в условията на опасен рецидив

18 Август 2015 г.

Окръжна прокуратура - Варна задържа за срок до 72 часа по досъдебно производство за серия грабежи, извършени в условията на опасен рецидив, 33-годишния Димчо Димов – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4

Окръжна прокуратура - Варна задържа за срок до 72 часа по досъдебно производство за серия грабежи, извършени в условията на опасен рецидив, 33-годишния Димчо Димов – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4.

Утре, 19 август,  Окръжна прокуратура във Варна ще поиска от съда определянето на най-тежката мярка за неотклонение  „Задържане под стража” спрямо Димов, който в момента на извършените от него грабежи е условно предсрочно освободен от затвора, където е изтърпявал наказание също за грабеж в условията на опасен рецидив.

Последният грабеж, извършен от 33-годишния мъж, е в събота във Варна, когато успява да издърпа със сила златна верижка на млада жена. Жертвата на престъплението е дала точно описание на мъжа, по което органите на реда задържат Димов вчера следобед в района на пазар „Чаталджа” във Варна.

В разпитите задържаният си признава за още 6 грабежа на златни накити, извършени за кратко време.

Работата по досъдебното производство продължава.