Обвиняемата за двойното убийство на малолетните си деца в гр. Сандански остава в ареста

21 Ноември 2020 г.

Днес, 21.11.2020 г., съдът е уважил искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на К.Д.

Жената е била привлечена към наказателна отговорност за тежко престъпление, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 3 и 4, т. 4, пр. 2 и 3 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК.

На 19.11.2020 г., след постъпил сигнал за открити трупове на деца в апартамент на къща на ул. „Скопие“ в гр. Сандански, под ръководството на прокуратурата са започнали активни действия по разследването. При условията на неотложност е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са били веществени доказателства, в това число два ножа и сатър. Майката на малолетните деца – К.Д. (на 32 години),  е била задържана и привлечена в качеството на обвиняем.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на държавното обвинение, че от събраните към настоящия момент доказателства може да се
направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е реална опасност К.Д. да извърши престъпление, което налага да й бъде
наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването на престъплението продължава. Очакват се заключения от назначените експертизи.