Окръжна прокуратура - Варна внесе днес обвинителния акт срещу двамата наркоразпространители на Златни пясъци

13 Август 2015 г.

Днес, 14 август 2015г.,  Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт по образуваното бързо производство срещу 41-годишния Янко Костов и 25-годишния Петър Борисов, които бяха задържани с 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин при специализирана акция в курорта Златни пясъци в края на юли, проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура във Варна.

Днес, 14 август 2015г.,  Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт по образуваното бързо производство срещу 41-годишния Янко Костов и 25-годишния Петър Борисов, които бяха задържани с 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин при специализирана акция в курорта Златни пясъци в края на юли, проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура във Варна. Двамата бяха обвинени в държане с цел разпространение и разпространение на публично място без надлежно разрешение на високорискови наркотични вещества  като съучастници в продължавано престъпление  – престъпление по член 354а, ал. 2 във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. За Костов деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наказание, наложено му също за разпространение на наркотици.

В хода на разследването Костов и Борисов бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две лица, като за Костов деянието е извършено отново в условията на опасен рецидив.

Към момента на внасяне на обвинителния акт двамата обвиняеми са задържани под стража.

Разследването под ръководството на Окръжна прокуратура във Варна приключи само за 14 дни. Очаква се насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд.