По досъдебно производство на Районна прокуратура – Крумовград е осъден мъж на 2 години и 4 месеца затвор за кражба от постройка на бившия общински пазар

27 Октомври 2020 г.

По досъдебно на Районна прокуратура – Крумовград е осъден П.Х., на 48 г., за това, че на 14 септември 2020 г., в гр. Крумовград, обл. Кърджали, на бившия общински пазар, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – ъглошлайф, бормашини, електрически трион, метална бъркалка за циментови смеси и две метални бургии, всичко на обща стойност 303,70 лв., от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – разбиване на входна врата – престъпление по чл. 196 ал. 1 т. 2 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Крумовград, на П.Х. е наложено наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 14 септември 2020 г., в гр. Крумовград, П.Х. се разхождал в района на бившия общински пазар. На мястото забелязал стопанска постройка, която се използвала за склад за строителни материали. Разбил входната врата, като я блъснал с рамо и влязъл вътре. От там взел горепосочените вещи, които по-късно се опитал да продаде на таксиметров шофьор, но той му отказал. Пострадалият подал сигнал в полицията, като няколко часа по-късно П.Х. е бил задържан. Обвиняемият е осъждан многократно. За последно е излязъл от затвора през юни 2020 г. след като изтърпял наказание „лишаване от свобода“.  Отнетите вещи са върнати на пострадалия собственик.

Определението на Районен съд – Крумовград е окончателно.