Обвиняем, шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 3,80 на хиляда, е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура

20 Октомври 2020 г.

На 20.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Б. В., на 32 години, за това, че управлявал моторно превозно средство - товарен автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 3,80 на хиляда, установено по надлежния ред, чрез протокол за химическо изследване за определяне концентрация на алкохол в кръвта - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 07.10.2020 г., около 01,40 ч., в гр. София, кв. „Кремиковци“, обвиняемият Б. В. управлявал товарен автомобил, когато бил спрян за проверка от полицейски служители при 05 РУ-СДВР.

В хода на предприетата проверка на мястото за съдействие пристигнали полицейски служители от отдел „Пътна Полиция“-СДВР. Те пристъпили към извършване на проверка на обвиняемия  за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“, което отчело положителен резултат от 4,06 на хиляда в издишания от обвиняемия въздух. Въз основа на показанията на техническото средство на обвиняемия Б. В. бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил издаден талон за медицинско изследване. Той бил транспортиран до болнично заведение, където дал проби за изследване за употреба на алкохол.

На взетите от обвиняемия Б. В. проби било извършено химическо изследване, според което в кръвта му било установено наличие на етилов алкохол в количество 3,80 на хиляда.

Предстои делото срещу Б. В. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.