Окръжна прокуратура – Хасково извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на кокаин, задържан е 50-годишен мъж от полицаи от РУ - Димитровград

19 Октомври 2020 г.

На 17 октомври 2020 г. в гр. Димитровград, обл. Хасково, служители на РУ – Димитровград при ОД на МВР – Хасково, близо до обществена сграда са задържали Я.П., на 50 г., който се опитвал да извади заровен в земята черен плик. При извършената проверка служителите на МВР установили, че в тъмната опаковката имало буркан, пълен с бяло кристално вещество, което при полеви наркотест реагирало на кокаин.

От тайника били изровени още 3 буркана със същото вещество, като общо тегло на открития кокаин е около 600 грама. При последвало претърсване в траурна агенция, която се помещавала в същата сградата, в склада и в други помещения, били открити още около 300 грама кокаин, две електронни везни и множество празни полиетиленови пликове с клипси. В калъфа на телефона на Я. П. полицаите намерили и пликче с кокаин с общо тегло 0,6 грама. Общото количество на иззетия кокаин е около 900 грама. Установено е, че Я. П. бил работник в траурната агенция.

Първоначалните процесуално – следствени действия са извършени под надзора на Районна прокуратура – Димитровград и Я. П. е привлечен като обвиняем за държане на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а ал.3 от Наказателния кодекс. След като са събрани доказателства, че той е държал наркотика с цел разпространение, делото е изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура – Хасково, където на Я. П. ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354а ал.2 изр. 2-ро, вр. ал.1 изр. 1-во от Наказателния кодекс. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.