Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняем и задържа по бързо производство полски гражданин, шофирал с 2,67 промила алкохол

19 Октомври 2020 г.

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство Е.К., на 52 г.,  полски гражданин, за това, че на 16.10.2020 г., управлявал товарен автомобил с влекач, марка „Волво“, с полска регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно – 2,67 на хиляда, установено по надлежния ред -  престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.  

На 16.10.2020 г. около 5,50 ч. на ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Влизащи“, от Турция в България, пристигнал товарен автомобил с влекач, марка „Волво“, с полска регистрация, управляван от Е.К. Извършена била проверка на камиона от дежурните полицаи от ГПУ – Свиленград. На служителите на МВР им направило впечатление, че водачът е във видимо нетрезво състояние.

Е.К. бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“,  което отчело, че управлява автомобила с 2,67 промила алкохол.  Обвиняемият Е.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Свиленград. Бързото производство е внесено за разглеждане в Районен съд – Свиленград.