По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С., подсъдим за грабеж и кражба, извършени при условията на опасен рецидив

15 Октомври 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи – текстилна чанта с намиращи се в нея портмоне, пари и лични документи (всичко на обща стойност 131 лева), като употребил сила, за да запази владението върху откраднатите вещи (подсъдимият изблъскал пострадалия и избягал с вещите). Грабежът е осъществен на 21.05.2020 г. в град Сливен (в дома на пострадалия). Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3. вр. чл.29, б.„а“ и „б“ от НК.

Мирослав С. е подсъдим и за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи – дамско портмоне, пари и лични документи – всичко на стойност 111 лева. Кражбата е осъществена на 03.06.2020 г. в град Сливен. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, б.„а“ и б.„б“ от НК. Откраднатите вещи са били поставени на маса в двор на къща. Подсъдимият е проникнал в двора и ги е откраднал.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.