Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд баща за отвличане и изнасилване при условията на опасен рецидив и за блудство с родната си дъщеря

15 Октомври 2020 г.

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за отвличане и изнасилване при условията на опасен рецидив и за блудство е предаден 41-годишният Стоян И. Жертва и на трите престъпления е неговата родна дъщеря, която към момента на деянията е била 18-годишна.

Подсъдимият Стоян е бил осъждан вече за изнасилване и отвличане. С присъда на Варненския окръжен съд, влязла в сила през март 2012 г., за извършените престъпления получил ефективно наказание от 8 години лишаване от свобода. След като му останали да доизтърпи от присъдата 1 година 4 месеца и 19 дни, той бил условно предсрочно освободен от затвора с определение на съда.   

След освобождаването му Стоян заживял с приятелка. Често в дома му гостувала родната му дъщеря, която оставала там по няколко дни. На 1 ноември 2019 г. момичето отишло отново на гости на баща си и приятелката му. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да пушат марихуана в колата му. После в къщата извършил блудствени действия с нея, въпреки оказаната съпротива.

След това бащата завлякъл дъщеря си в колата и излязъл извън населеното място, където живеел. На тъмно и неосветено място мъжът спрял колата и изнасилил дъщеря си. След това я предупредил да не казва на никого за станалото. Пред приятелката на баща си момичето трябвало да каже, че са се забавили, тъй като баща й я учел да шофира.

След насилието 18-годишното момиче позвънило на свой познат и поискало от него да дойде с колата си и да го прибере. След като се прибрала в дома си, повикала приятеля си и отишли в неговия дом. 

Била много разстроена и решила да се самоубие. Погълнала 10 таблетки аспирин. Състоянието й се влошило и приятелят й я отвел в спешния център. Там тя споделила пред лекарите, че е изнасилена от баща си.

Подсъдимият Стоян в момента се намира във варненския затвор с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои наказателното дело срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.