Обвиняема за убийство на мъж в трафопост в ж.к. „Хиподрума“ в столицата е изправена на подсъдимата скамейка

14 Октомври 2020 г.

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.С. (на 51 години) за извършено от нея умишлено убийство на мъж. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 115 от НК.

През 2017 г. обвиняемата често посещавала Ю.Г. в трафопоста в столичния ж.к. „Хиподрума“, където мъжът работел и живеел.

Около 22 ч. на 28.04.2017 г. жената отново дошла на въпросното място, за да се видят. Двамата разговаряли, консумирали бира. След полунощ между тях възникнал спор, който бързо ескалирал. Неочаквано С. взела закачен на стената нож и го насочила срещу Г. Нанесла му удар първоначално в областта на гръдния кош и незабавно още един в корема, като мъжът успял да се отдръпне назад. Третият удар се оказал фатален за пострадалия – ножът проникнал дълбоко в тялото му и причинил прободно-прорезно нараняване, проникващо в гръдната кухина, с увреждане на сърцето и аортата. Ю.Г. загубил равновесие и паднал безжизнен на пода.

Веднага след това обвиняемата С. хвърлила ножа и избягала. На кръстовището на бул. „Цар Борис III“ и ул. „Софийски герой“ спряла такси. Помолила водача за помощ, като му заявила, че „приятелят й се наръгал“ и поискала пострадалият да бъде закаран до болница.

Пристигайки на място, шофьорът на таксиметровия автомобил отказал да влезе в трафопоста, като казал на М.С. да се обади на телефон за спешни повиквания 112. На място дошли полицейски служители и медицински екип, констатирал смъртта на Ю.Г.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемата М.С. да продължи в съда.