По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода“ спрямо Бальо В., подсъдим за грабеж

12 Октомври 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Бальо В. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи (всичко на обща стойност 31 лева) от владението на мъж, като за целта използвал сила. Грабежът е осъществен на 17.12.2019 г. на асфалтова площадка в близост от жп. гарата в град Елхово. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4 от НК. То е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Бальо В. е нанесъл удари с ръце и крака по тялото и лицето на пострадалия. Така е успял да отнеме раницата му, в която имало хранителни стоки.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.