Районната прокуратура във Варна предаде на съд бивша пощенска служителка за длъжностно присвояване

12 Октомври 2020 г.

58-годишната бивша служителка на „Български пощи“ АД Пламенка Г. е предадена на съд за присвояване на 1888 лева, поверени й в качеството на длъжностно лице да ги управлява и пази – престъпление по член 201, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние.

Подсъдимата работела като служителка на гише в пощенската станция на варненското село Невша. След като била назначена на длъжността, съпругът на Пламенка Г. се разболял и тя започнала да присвоява дребни суми от оборота на пощенската станция. Според обясненията й средствата й били необходими за лечението на съпруга й.

При назначена ревизия проверяващите установили разминаване между стойността на зачислените активи и отчетените продажби. Разликата била в размер на 1888,32 лева. След приключване на ревизията служителката била освободена от длъжност. Тя започнала да възстановява присвоената сума, като до момента е върнала 821,78 лева.

Предстои делото срещу бившата служителка на „Български пощи“ АД да бъде насрочено за разглеждане  В Провадийския районен съд.