Подсъдим за незаконно държане на цигари без акцизен бандерол е с наложено наказание по споразумение с Районна прокуратура - Сливница

9 Октомври 2020 г.

С одобрено от съда споразумение е приключило наказателното производство срещу М.П. от гр. Пирот, привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Сливница за държане на цигари без акцизен бандерол (престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК).

Около 23 ч. на 25.09.2020 г., 34-годишният мъж, с двойно българско и сръбско гражданство, пристигнал на Митнически пункт Калотина с управляваната от него товарна композиция, състояща от влекач и полуремарке. При проверка в шофьорската му кабина е било открито голямо количество тютюневи изделия. Митническите служители са установили 1500 кутии цигари марка „Merilyn pink“ с надписи „Duty free“. Общата им стойност възлиза на 7 650 лева, като неплатения акциз е в размер на 5 310 лева.

С определение на съда на подсъдимия П. е наложено наказание от седем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Предметът на престъплението е отнет в полза на държавата.