Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняем за причиняване на телесни повреди в условията на домашно насилие и отправяне на закана с убийство

1 Октомври 2020 г.

На 01.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия А. Г. за това, че с две деяния, причинил на съпругата си Р. Г. леки телесни повреди в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК, както и за това че се заканил на Р. Г. с убийство като крещял „Ще те убия, бе ей!“ и това заканване е могло да възбуди у нея основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. А. Г. е обвинен и в това, че е причинил на баща си П. Г. лека телесна повреда в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 2  от НК.

Р. Г. и обвиняемият А. Г. били съпрузи и живеели в жилище в гр. София, ж.к. „Света троица“. В същото жилище живеел и бащата на обвиняемия - П. Г. Няколко месеца след сключване на граждански брак А. Г. започнал да упражнява физическо насилие над съпругата си и баща си.

На 26.05.2020 г. Р. Г. била в семейното жилище, когато обвиняемият се прибрал, след като употребил алкохол. Той започнал да крещи и да ѝ нанася удари с юмруци и ритници в областта на тялото и главата. С нанасянето на тези удари обвиняемият причинил на Р. Г. лека телесна повреда, изразяваща се в счупени предни зъби и счупено ребро.

На 05.06.2020 г. Р. Г.отново била в дома си, а обвиняемият се прибрал пиян и започнал да я удря с юмруци в областта на тялото и главата, с което ѝ причинил лека телесна повреда, изразяваща се в счупено ребро, оток в тилната област на главата, охлузване на лицето. Докато ѝ нанасял удари, А. Г. крещял към Р. Г. „Ще те убия, бе ей!“. В един момент той спрял, а Р. Г. се обадила на телефон 112.

  На 08.06.2020 г. през целия ден обвиняемият употребявал алкохол в дома си. Вечерта той се скарал с баща си, след което започнал да му нанася удари с юмруци и ритници в областта на тялото и главата, с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания. П. Г. успял да излезе от жилището и позвънил на съсед, като го помолил да се обади в полицията. На място пристигнали полицаи от 03 РУ-СДВР, които задържали обвиняемия А. Г.

По случая било образувано досъдебно производство. На 11.06.2020 г. спрямо А. Г. била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото срещу него да продължи в съда.