По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас двама са осъдени за кражба от увеселителен парк

29 Септември 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от 16 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Николай Д. и 8 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Цветомир С. Те са приели всички факти от обвинителния акт и са признали вината си за това, че противозаконно отнели пари и вещи (на обща стойност 150 лева) от офис на увеселителен парк „Детски кът“, разположен в приморския парк на град Бургас. Кражбата е извършена на 09.08.2019 г. след предварителен сговор между двамата обвиняеми и при условията на опасен рецидив за всеки от тях. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.„б“ от НК.

По време на разследването е установено, че кражбата е осъществена след разбиване на входната врата на офиса и взломяване на метален шкаф.  

Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.