Наложиха ефективно наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Гочо Г., подсъдим за производство с цел разпространение на метамфетамин, както и за държане на прекурсори за производство на метамфетамин, с цел разпространение

29 Септември 2020 г.

Наложиха ефективно наказание от 1 година и 8 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Гочо Г. Той е признал вината си за това, че противозаконно произвел високорисково наркотично вещество – метамфетамин (на стойност 1 954 лева), с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 22.02.2020 г. в метално хале и къща, находящи се в село Бистрец, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 от НК.

Гочо Г. е признал вината си и за това, че противозаконно държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на метамфетамин. Престъплението е осъществено на горепосочените дата и място. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2, предл.1, вр. изр.1, предл.4, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Наказанието, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Спрямо Гочо Г. е наложено и наказание „глоба“ в размер на 15 000 лева.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.