Окръжна прокуратура - Варна разследва случая с починалия от антракс мъж

23 Юли 2015 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна се провежда наказателно производство  за изготвяне на храни, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях да попаднат опасни за здравето вещества, както и за продажбата на такива храни, от което е последвала смърт – престъпление по чл. 350, ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна се провежда наказателно производство  за изготвяне на храни, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях да попаднат опасни за здравето вещества, както и за продажбата на такива храни, от което е последвала смърт – престъпление по чл. 350, ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Към настоящия момент няма привлечени в качеството на обвиняеми и задържани лица с мерки за неотклонение.

В хода на разследването ще се разкрият причините и всички обстоятелства, при които е настъпила смъртта на пастира Румен Стоянов от село Млада гвардия. Ще се разследва и доставката на заразено месо в транжорна във варненския квартал „Аспарухово”. По първоначални данни смъртта на Р. Стоянов е настъпила в резултат от заразяване с антракс от болно животно в стадото.

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване начина на заразяване на животното, проверява се дали са извършени закононарушения в тази връзка и се събират доказателства за евентуална съпричастност и виновност на определени лица.