Наложиха ефективно наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С., подсъдим за производство, държане и разпространение на метамфетамин

30 Юли 2020 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, след споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 2 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Мирослав С. Той е признал вината си за това, че без надлежно разрешително е произвел с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин (на стойност 232 лв.). Престъплението е осъществено в периода от 27.12.2019 г. до  27.04.2020 г. в град Ямбол. В същия период Мирослав С. е разпространил част от посоченото наркотично вещество, продавайки го на три лица. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1, 4 и 5, вр.чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано такова.

Мирослав С. е признал вината си и за това, че без надлежно разрешително е държал прекурсори и материали за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, с цел разпространение. Престъплението е осъществено на 27.04.2020 г. в град Ямбол и квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.