Досъдебни производства, водени от Районна прокуратура – Дупница за незаконно държане на наркотици и оръжие

27 Юли 2020 г.

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се водят разследвания по образувани досъдебни производства за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и държане на наркотични вещества - престъпления по чл. 354в, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК, и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

На 17.07.2020 г. органите на реда са установили, че в двора на къща в с. Бараково, община Кочериново, се отглеждат 12 зелени тревисти растения, с височина от 60 см до 120 см. Било е изяснено, че те са от рода на конопа. Общото им тегло, ведно със стебла, клони, листна маса и съцветия, е 2 кг.

Другото досъдебно производство е започнало, след като в къща в с. Пороминово, община Кочериново, е била намерена суха зелена листна маса и съцветия канабис.

В имот на ул. „Гоце Делчев“ в същото село полицаите са намерили огнестрелно оръжие – ловна пушка м. „ИЖ 27“, и пушка без обозначена марка. Освен това в къщата са били открити и 92 патрони Luger. За тяхното държане нямало издадено разрешение.

Действията по разследването продължават.