По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мариян Г., обвинен в производство и държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение

23 Юли 2020 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мариян Г. Той е обвинен за това, че без надлежно разрешително е произвел и държал високорискови наркотични вещества (метамфетамин), с цел разпространение. Престъпното деяние е осъществено на 16.07.2020 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.1 и 4 от НК.

По време на разследването е установено, че полицейски служители са извършили претърсване в жилище, обитавано от обвиняемия. Там са открити пособия и материали за производство на метамфетамин, както и готово бяло прахообразно вещество реагирало като същият вид наркотик.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Мариян Г. е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Мариян Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.