Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняем, унищожил противозаконно чужда движима вещ

21 Юли 2020 г.

Днес, 21.07.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Благовест С. за това, че унищожил противозаконно чужда движима вещ - монитор на стойност 1384,73 лева, собственост на „Е.М.“ ЕООД - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

На 05.11.2018 г. обвиняемият Благовест С. се намирал в гр. София, ж.к. „Люлин“, в игрална зала, стопанисвана от „К.Б.“ ЕООД. На работа в игралната зала на същата дата били управителят на казиното И.П. и крупието Д.П. Обвиняемият играел на автоматична електронна рулетка, която била част от игралното оборудване отдадено под наем на „К.Б.“ ЕООД от „Е.М.“ ЕООД, по силата на договор. Рулетката имала общо осем отделни монитора, които били обособени като самостоятелни игрални места. Благовест С. играел на един от мониторите. Ядосан от загуба по време на играта, обвиняемият ударил с ръка монитора, на който играел, в резултат на което мониторът се счупил и престанал да работи. Поведението му било непосредствено възприето от И.П. и Д.П. Те уведомили органите на МВР. В тази връзка между Борислав С. и управителя И.П. бил съставен протокол, по силата на който обвиняемият се съгласил да възстанови цялата сума по отстраняване на щетата. До приключване на разследването обаче сумата /стойността на монитора/ в размер 1384,73 лева не била заплатена.

По случая било образувано досъдебно производство, спрямо Благовест С. била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.