Обвиняем, ползвал се от официален документ, издаден за друго лице, е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура

21 Юли 2020 г.

На 21.07.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Емил Д. за това, че противозаконно си послужил с официален документ издаден за друго лице, а именно с лична карта, издадена за Б.Г., от МВР София, с цел да заблуди длъжностни лица - полицейски служители при 06 РУ-СДВР за самоличността си – престъпление по чл. 318 от НК.

На 29.04.2020 г. полицейски служители при 06 РУ-СДВР, били изпратени в гр. София, ж.к. „Белите брези“, по сигнал за лице, което според граждани се опитвало да проникне в жилището им. Пристигайки на мястото служителите установили свидетелите А.А. и Т.А., както и обвиняемия Емил Д. Полицейските служители поискали личен документ от обвиняемия, при което същият се представил като Б.Г. и противозаконно си послужил с официален документ, издаден за друго лице, а именно с лична карта издадена за Б.Г., от МВР София, като го предоставил на полицейски служители при 06 РУ-СДВР. Целта на Емил Д. била да заблуди длъжностните лица за самоличността си, тъй като същият се издирвал за изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, наложено му с присъда на Софийски районен съд. Обвиняемият бил съпроводен до 06 РУ-СДВР, където полицейски служител установил визуална разлика между него и снимката от представената лична карта. Впоследствие след извършени справки самоличността на обвиняемия била установена като Емил Д.

Към момента обвиняемият Емил Д. изтърпява наказание в затворническо общежитие. Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.