Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема и задържа 46-годишна жена за убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин

6 Юли 2020 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.В., на 46 г., за това, че е умъртвила по особено мъчителен начин и с особена жестокост майка си Г.В., на 68 г.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема Д.В., на 46 г., за това, че е умъртвила по особено мъчителен начин и с особена жестокост майка си Г.В., на 68 г., която е била в безпомощно състояние – престъпление по чл. 116 ал.1 т.3, 5, 6, вр. чл. 115 от НК.

На 4.07.2020 г., в 03,47 ч., в РУ – Хасково е получен сигнал от 21- годишната внучка на Г.В., че 68-годишна жена, живуща в апартамент в гр. Хасково, на бул. „Васил Левски“, е в тежко здравословно състояние. Пристигналият на място полицейски екип установил, че 46-годишна жена, дъщеря на Г.В., заедно с подаващата сигнала и 12-годишно момиче, всички нейни роднини, са изнесли на улицата трупа на пострадалата, увит в чаршаф. Тялото е било в стадий на разложение, което затруднило изясняване на причините за смъртта. Назначената аутопсия показала, че на жертвата е бил нанесен побой преди три дни, като в резултат на получените телесни увреждания, жената е починала.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ полицай от ОД на МВР – Хасково.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведен е следствен експеримент и е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Обвиняемата Д.В. е била задържана от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането й в качеството на обвиняема по отношение на същата е било постановено и задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо нея.