По време на  специализирана полицейска операция в община Завет под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград е иззето злато и компютърна конфигурация от жена, разследвана за измама на чужд  гражданин

3 Юли 2020 г.

Злато и компютърна конфигурация са иззети от дома на жена в село Брестовене, която е разследвана за измама на американски гражданин. С престъплението е причинена вреда на чужденеца в размер на 5000 долара. Измамата е извършена по позната и често практикувана схема в Лудогорието. При нея жени се свързват в социалните мрежи с мъже от различни страни. По време на интернеткомуникацията измамничките заявават желание за сериозна връзка и дори брак с непознатия. Когато стане дума за среща на живо, дамите започват да разиграват драматични сцени, като описват трудния си живот и безпаричието си. Тогава мъжете, кандидати за сериозна връзка с брак, започват да изпращат пари, докато не се усетят, че са жертва на измама.

Специализираната полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и борбата с нарушителите по Закона за движение по пътищата започна рано тази сутрин в община Завет и село Прелез. С нея се цели да бъдат открити и предотвратени престъпления с акцизни стоки, както и да бъдат издирени и задържани лица, срещу които се водят по две и повече досъдебни производства.

Изградени са били три контролно-пропускателни пункта. До момента са проверени 288 души и 204 автомобила. Издирено е лице, обявено за общодържавно издирване. Образувано е било бързо производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност и са били съставени 15 акта за установяване на административни нарушения и 21 фиша.

В къща в село Прелез служителите на реда от ОД на МВР в Разград са  намерили 230 л алкохол без платен акциз.

Специализираната полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград продължава.