Военноокръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд военен прокурор за документно престъпление

11 Юни 2015 г.

Военноокръжна прокуратура – Пловдив  внесе във Военен съд - София предложение на основание чл. 78А от НК за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Адалберт Кръстев – прокурор от Военноокръжна прокуратура – София за документно престъпление.

Военноокръжна прокуратура – Пловдив  внесе във Военен съд - София предложение на основание чл. 78 А от НК за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Адалберт Кръстев – прокурор от Военноокръжна прокуратура – София за документно престъпление.

Адалберт Кръстев е привлечен като обвиняем за това, че на 05.12.2014 г. в гр. София, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, съзнателно се е ползвал от документ с невярно съдържание – карта за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 312 ал.1 от НК.

По искане на главния прокурор, на 14.05.2015 г. Висшият съдебен съвет отстрани от длъжност обвиняемия Кръстев до приключване на наказателното производство.

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение “Подписка“.

За престъплението по чл. 316 във вр. с чл. 312 ал.1 от НК се предвижда наказание до две години или пробация, обвиняемият не е осъждан за престъпление от общ характер и не са причинени имуществени вреди. В този случай приложението на чл. 78 А от НК е задължително.