Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Мартин Т., обвинен в опит за съвкупление, съвкупление и убийство на малолетно момиче, извършено по особено мъчителен за детето начин и с особена жестокост

25 Ноември 2019 г.

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Мартин Т. Той е обвинен за това, че на 15.08.2019 г. в с. Сотиря, общ. Сливен, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост малолетната К. Г. – престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6, вр. чл.115 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същата дата и на същото място, направил опит да се съвкупи с малолетната К. Г., като я принудил към това със сила и я привел в безпомощно състояние – престъпление по чл.152, ал.4, т.1, вр. чл.1, т.2, предл.1 и т.3, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Мартин Т. е обвинен и за това, че на същата дата и същото място, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетната К. Г., като я принудил към това със сила, привеждайки я в безпомощно състояние, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.149, ал.3, вр. ал.2, т.1, предл.1 и т.2, ал.1 от НК.

Предстои Окръжен съд – Сливен да насрочи дата на заседанието си.