Главният прокурор, председателят на ВКС и правосъдният министър обсъдиха състоянието на съдебните сгради

17 Февруари 2015 г.

На 17 февруари 2015 г. по искане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателя на ВКС Лозан Панов се състоя среща в Министерството на правосъдието между председателя на ВКС, главния прокурор и правосъдния министър Христо Иванов.

На 17 февруари 2015 г. по искане на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров  и председателя на ВКС Лозан Панов се състоя среща в Министерството на правосъдието между председателя на ВКС, главния прокурор и правосъдния министър Христо Иванов.

На срещата са дискутирани въпроси, свързани със съдебните сгради и осигуряването на нормални условия на труд на органите на съдебната власт. Обсъден е текущият ремонт в Съдебната палата – гр. София, и плановото му провеждане.

Участниците в срещата са направили преглед и на ремонтите на съдебните сгради в страната. Посочено е, че Районна и Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил са с най-належаща необходимост от ремонт.

Срещите в този формат ще станат регулярни с оглед по-доброто взаимодействие между МП, което отговаря за съдебните сгради, прокуратурата и Върховния касационен съд.