ОП-Пазарджик образува досъдебно производство за убийството на Татяна Стоянова

13 Януари 2015 г.

По повод на убийството на Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на гр. Пазарджик, извършено на 12 януари 2015 г., в ОП – Пазарджик е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212 ал.2 от НПК с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

По повод на убийството на Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на гр. Пазарджик, извършено на 12 януари 2015 г., в ОП – Пазарджик е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212 ал.2 от НПК с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествие. Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването.

Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа на 12.01.2015 г., които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят редица процесуално – следствени действия, а също и оперативни мероприятия за постановяване на извършителя на престъплението:

  • Допълнителен оглед на местопрестъплението;
  • Оглед и аутопсия на тялото на жертвата;
  • Извършване на експертизи – СМЕ, балистична, за ДНК изследване и т.н.
  • Претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата;
  • Разпити на свидетели;
  • Установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично. При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността,  ще бъдат уведомявани своевременно.