Служител на Агенция по безопасност на храните – гр. Плевен е хванат с подкуп

9 Януари 2015 г.

Днес, 09.01.2015 г., инспектор от Агенция по безопасност на храните – гр. Плевен е заловен в момента на получаване на  70 лв. подкуп.  Окръжна прокуратура - гр. Плевен образува бързо производство  срещу 48 – годишният инспектор от агенцията. Лицето е привлечено като обвиняем за извършено престъпление ”Подкуп”.

Днес, 09.01.2015 г., инспектор от Агенция по безопасност на храните – гр. Плевен е заловен в момента на получаване на  70 лв. подкуп.  Окръжна прокуратура - гр. Плевен образува бързо производство  срещу 48 – годишният инспектор от агенцията. Лицето е привлечено като обвиняем за извършено престъпление ”Подкуп”. Обвиняемият  е признал вината си, за престъплението в Наказателният кодекс е предвидено наказание „Лишаване от свобода” до 6 години и глоба до 5000 лв.

Операцията е проведена след подаден сигнал на 08.01.2015г. в ОД на МВР – гр. Плевен от гражданин, че длъжностно лице при Агенция по безопасност на храните – гр. Плевен е поискало парична сума за себе си, за да издаде разрешение за продажба на храни.